1 dag niet - 1 week niet

Print

Nationale actiedag op 26 oktober wil burger sensibiliseren rond inbraakpreventie

Wat kan je zelf doen om een inbraak te voorkomen? Veel, heel veel. Daarom krijgt België op vrijdag 26 oktober een vijfde nationale actiedag tegen woninginbraken: ‘1 dag niet’.  Heel de week zullen er activiteiten en acties gehouden worden ter voorkoming van inbraken: '1 week niet'.

Het initiatief wil burgers bewustmaken van hun eigen preventierol in de strijd tegen woninginbraak en biedt een podium aan de initiatieven die de burger zelf op poten zet om elkaar te sensibiliseren en informeren. Samen met politie en overheid slaan burgers de handen in elkaar om hun buurt veiliger te maken. Want elke dag komen er bij 200 Belgen inbrekers over de vloer. Op de website www.1dagniet.be kan iedereen zijn eigen initiatief posten en staan er tal van preventietips en originele ideeën van andere initiatiefnemers. 

Welke initiatieven kan je verwachten in de Politiezone GRENS

Alle buurtinformatienetwerken (BIN) in onze politiezone werden aangeschreven om acties te organiseren. 

  • BIN-café op donderdag 25 oktober om 19.00 u.: De BINs (Kalmthout) Withoefse Heide, Klein Zwitserland, Guido Gezelle, Hei Statie, BINZ Heide, Leopold, Kijkuit en Bezemheide organiseren opnieuw hun BIN-café in het parochiecentrum van Heide.  Alle gemandateerde wijkagenten zullen hier aanwezig zijn.
  • Voor het BIN-café organiseren zij ook nog een fietsmarkeeractie (van 16.00 tot 20.00 u.)
  • BIN Kammenstraat (Essen) organiseert op vrijdagavond 26 oktober een veiligheidswandeling (voetjeswandeling).

De politiezone GRENS ondersteunt deze activiteiten. Politieagenten zullen aanwezig zijn op de evenementen en o.a. diefstal-preventief advies geven, fietsen markeren, informatie verstrekken over BIN-werking, …  En er zal verhoogd toezicht zijn in de hele politiezone.

Meer informatie