Dag van de Motorrijder 2023

Print

Op zondag 26 maart 2023 organiseert de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), in samenwerking met enkele partners, de 'Dag van de Motorrijder'. Zij richten zich op de motorrijders, motorliefhebbers maar ook op diegenen die overwegen om een motor te kopen. Op sommige locaties kan je aansluiten bij een begeleide rondrit, een workshop EHBO of een theorietraining 'veilig motorrijden'. Kortom, iedereen is welkom! Alle activiteiten zijn gratis, maar je kan best op voorhand inschrijven. 

19 verschillende locaties

Op 19 verschillende locaties in Vlaanderen worden allerlei gratis activiteiten georganiseerd. De activiteiten kunnen verschillen per locatie.
Er wordt gewerkt aan de 3 basisvaardigheden van het motorrijden: tractie, kijktechniek en zithouding. Deze vaardigheden worden ingeoefend met enkele behendigheidsproeven zoals het uitvoeren van trage manoeuvres, het rijden over een balk, een 8-figuur maken en een stopproef.
Mooi meegenomen is dat vlak voor aanvang van de proeven, je motor onderworpen wordt aan een gratis technische controle (bandenspanning, nazicht, …). 

PS: vergeet zeker je boorddocumenten niet!