Politiezone GRENS krijgt SAVE-label in Essen

Print

Essense ouders die een kind verloren in een verkeersongeval kwamen op 12 maart samen in de raadszaal van het gemeentehuis van Essen. De gemeente Essen mocht als 52ste gemeente het SAVE-label uit handen van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) ontvangen.  Maar ook de Politiezone GRENS kreeg die avond dit label voor de ondersteuning van het SAVE-charter in de gemeente Essen. 

Wij zijn trots op dit label en hebben het zichtbaar aan de politiepost van Essen uitgehangen.  De Politiezone GRENS zal inspanningen blijven leveren ter ondersteuning van het SAVE-charter.  Meer informatie over het SAVE-charter kan je hieronder vinden.

Wat is het SAVE-charter

Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) wenst steden en gemeenten te betrekken bij haar strijd voor meer verkeersveiligheid via het project SAVE Steden & Gemeenten.

Aan de hand van het SAVE-charter (waarin zeven doelstellingen gericht op het verhogen van de verkeersveiligheid staan) wil OVK lokale besturen blijvend aansporen een beter en veiliger mobiliteitsbeleid te voeren. Dit in het bijzonder op plaatsen waar kinderen en jongeren vaak aan het verkeer deelnemen, opdat er geen (jonge) verkeersslachtoffers zouden vallen.

Het project wil in SAVE-gemeenten een verkeersveiligheidscultuur doen ontstaan die er niet alleen voor zorgt dat de verkeersveiligheid verhoogt, maar ook de verkeersleefbaarheid.

SAVE-charter