10 personen betrapt op een lockdownfeestje in Essen

Print

Zaterdagavond omstreeks 19 uur reed een fietser over de fietsostrade in Wildert.  De vrouw hoorde duidelijk dat er in de omgeving een feestje met muziek bezig was waarop zij de politie verwittigde.  Onze politiezone kwam met een aantal ploegen ter plaatse.  De ploegen vonden een lockdownfeestje in de Wildertse Duintjes te Essen.  In de tuin stonden er verschillende fietsen, er brandde een kampvuur en er was veel drank aanwezig. Op het moment dat onze ploegen aankwamen werden er juist pizza's geleverd.  Er konden eerst maar 4 personen aangetroffen worden, maar nadien werden er nog eens 6 personen uit de struiken gehaald.

Dagvaarding

Er konden 10 twintigers uit Essen, Kalmthout, Antwerpen en Nederland aangetroffen worden.  Een aantal onder hen waren verbaal agressief tegenover de politieploegen.  Deze personen werden tijdelijk bestuurlijk opgesloten.  

Alle betrapte personen zullen een proces-verbaal krijgen met het oog op een onmiddellijke dagvaarding door het openbaar ministerie, conform de strengere aanpak van lockdownfeestjes die het Antwerpse parket onlangs aankondigde.  Deze strenge maatregelen werden door het parket van Antwerpen genomen omdat dergelijke lockdownfeestjes vermoedelijk een belangrijke bron zijn van bijkomende besmettingen.

Toezichtploegen

De politiezone Grens zet dagelijks ploegen in voor het controleren van de coronamaatregelen.  Deze ploegen worden zowel overdag als 's nachts ingezet.