Acties en alerte burgers leveren resultaat op

Print

Naar aanleiding van een reeks inbraken in onze politiezone afgelopen weekend werd er deze week doorgedreven actie gevoerd tegen woninginbraken. Dagelijks werden er extra ploegen (zowel in burger als in uniform) ingezet voor toezicht in inbraakgevoelige wijken. Niet enkel de politie was actief maar ook waren er alerte burgers en waakzame BINs. Afgelopen week werden er verschillende verdachte zaken doorgegeven en ontvingen wij verscheidene aanvragen voor diefstal preventief advies.

Vanavond werd er nog een grote actie gehouden samen met de PZ Noorderkempen en Team Weerijs uit Nederland. Er werden controleplaatsen opgericht aan verschillende grote grensovergangen met Nederland. Tijdens de actie speelde een alerte burger uit Essen de nummerplaat van een verdacht voertuig door. Onze anonieme ploegen konden zo 3 verdachten oppakken. De 3 gearresteerden zullen voor het parket van Antwerpen moeten verschijnen.

Buiten deze vangst werd er nog een fietsendief op heterdaad betrapt en werden er nog verschillende processen-verbaal opgesteld voor o.a. foutieve nummerplaten, verboden wapenbezit, rijden zonder rijbewijs, ...  

Daarom opnieuw onze oproep: dat iedereen die iets verdachts ziet onmiddellijk (en niet ‘s anderendaags - zodat we onmiddellijk kunnen handelen) de politie verwittigt, ofwel via het algemeen telefoonnummer “03 620 29 29” ofwel via het noodnummer “101”. Elke melding is zinvol: blijkt de informatie niets concreet op te leveren, dan heeft niemand er last van. Is de informatie wel nuttig, dan kunnen misschien een hele reeks feiten opgelost worden dankzij die gouden tip.

De komende weken zullen de acties van onze zone onverminderd doorgaan.