Cyberdays: laat je niet vangen!

Print

Black Friday komt eraan! En hoewel online shoppen tegenwoordig handiger en sneller dan ooit is, oplichters loeren altijd achter de hoek. We raden je dus aan om extra waakzaam te zijn tijdens deze periode.

𝐋𝐢𝐣𝐤𝐭 𝐢𝐞𝐭𝐬 𝐭𝐞 𝐦𝐨𝐨𝐢 𝐨𝐦 𝐰𝐚𝐚𝐫 𝐭𝐞 𝐳𝐢𝐣𝐧? 𝐃𝐚𝐧 𝐢𝐬 𝐡𝐞𝐭 𝐝𝐚𝐭 𝟗𝟗% 𝐯𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐭𝐢𝐣𝐝 𝐨𝐨𝐤!
Gebruik je gezond verstand en geloof niet te snel in sprookjes. Let op voor aanbiedingen die je via e-mail ontvangt. Het durft hier wel eens gaan om phishingberichten met een link die je naar een valse website brengt. We raden je dus aan om enkel te shoppen bij betrouwbare webwinkels. Bij twijfel kan je steeds via Trustpilot nagaan of de website veilig is.

𝐋𝐞𝐭 𝐨𝐩 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐯𝐚𝐥𝐬𝐞 𝐰𝐞𝐛𝐬𝐢𝐭𝐞𝐬!
Check steeds de URL van de website waar je een aankoop bij wil doen. Criminelen kunnen de schrijfwijze van een site heel subtiel veranderen. Bijvoorbeeld bo1.com in de plaats van bol.com. Controleer ook steeds dat een URL steeds begint met https, websites waarbij de s hier ontbreekt zijn NIET veilig.

Je kunt via het internet ook op zoek gaan naar reviews die mensen geven aan het bedrijf waar je een fantastische deal hebt gespot. 

𝐖𝐞𝐞𝐬 𝐯𝐨𝐨𝐫𝐳𝐢𝐜𝐡𝐭𝐢𝐠 𝐦𝐞𝐭 𝐣𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐨𝐧𝐥𝐢𝐣𝐤𝐞 𝐠𝐞𝐠𝐞𝐯𝐞𝐧𝐬!
Verstrek enkel noodzakelijke informatie tijdens het afrekenproces en maak bij voorkeur gebruik van beveiligde betaalmethoden, zoals creditcards of betrouwbare online betalingssystemen.