Dader gevat van diefstal van stellingmateriaal op bouwwerf

Print

Op 2 september omstreeks 16u30 is er bouwmateriaal op een bouwwerf in Wuustwezel gestolen. Op dat moment passeert een familielid de bouwwerf en merkt de verdachte op. 

Onze ploegen komen ter plaatse en krijgen een beschrijving van de dader en zijn voertuig met aanhangwagen. Het blijkt om een Nederlands voertuig te gaan. De Nederlandse politie wordt in kennis gesteld. Zij kunnen de dader bij hem thuis vatten. Daar worden er nog andere gestolen bouw- en stellingmaterialen aangetroffen, welke gelinkt kunnen worden aan verschillende inbraken. 

De dader, een 37 jarige Belg, wordt gearresteerd. 

Voorkom diefstal op je bouwwerf

Helaas is er een toename van het aantal diefstallen op bouwwerven. Het aantal gevallen van vandalisme of diefstal van klein bouwmaterieel stijgt. 

De Confederatie Bouw geeft een aantal preventietips:​

  • Meld bouwplaatsen en diefstalgevoelige periodes aan de lokale politie. Vraag om patrouilles.
  • Op de bouwplaats bevindt zich best alleen het materiaal dat u de dag zelf nodig hebt. Vermijd vroegtijdige leveringen.
  • Maak op het einde van de dag de inventaris van het gereedschap.
  • Wanneer u niet op de werf bent, kan u best het diefstalgevoelige materiaal en gereedschap opbergen op een velige plaats achter slot.
  • Geef diefstal altijd en meteen aan bij de politie en bezorg foto's en eventueel registratieformulieren.  

Ook onze politiezone geeft advies bij inbraakpreventie en of diefstalpreventief advies. Nieuwbouwers worden door onze diensten gecontacteerd.