Dag van de Motorrijder

Print

De lente staat garant voor mooier weer met leuke uitstapjes en is dan ook het seizoen waar de motorrijders hun stalen beest opnieuw van onder het stof halen. Op zondag 29 maart 2020 organiseert de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), in samenwerking met enkele partners, de “Dag van de Motorrijder”.  Zij richten zich op de motorrijders, motorliefhebbers maar ook op diegenen die overwegen om een motor te kopen.

Het doel van deze dag is vooral het opfrissen van de motorrijders hun rijkunsten.

19 verschillende locaties

Op 19 verschillende locaties in Vlaanderen worden allerlei gratis activiteiten georganiseerd, zoals o.a. een behendigheidsparcours, een begeleide rondrit en testritten. Deze activiteiten kunnen verschillen per locatie.
Er wordt gewerkt aan de 3 basisvaardigheden van het motorrijden: tractie, kijktechniek en zithouding. Deze vaardigheden worden ingeoefend met enkele behendigheidsproeven zoals het uitvoeren van trage manoeuvres, het rijden over een balk, een 8-figuur maken en een stopproef.
Je kan best op voorhand inschrijven voor het behendigheidsparcours om te kunnen deelnemen aan de gewenste sessie.
Mooi meegenomen is dat vlak voor aanvang van de proeven, je motor onderworpen wordt aan een gratis technische controle (bandenspanning, nazicht, …).

Ook de niet-motorrijders houden de website best in de gaten. Vorig jaar werden er op enkele locaties EHBO workshops georganiseerd en kon je ervaren hoe een ritje op de motor voelt d.m.v. een motorsimulator.

PS: vergeet zeker je boorddocumenten niet!