Inbreker opgepakt na inbraak in Essen-Wildert

Print

Gisteren rond 22.00 uur pleegde een inbreker een inbraak in een woning in Essen-Wildert via een schuifraam.  De dader botste echter op de bewoner van het pand waarbij er een schermutseling ontstond.  De dader overmeesterde de bewoner en nam de vlucht met de inhoud van de portemonnee.  De bejaarde bewoner raakte hierdoor licht gewond.    

Na verwittiging van de politie werd er een zoekactie opgezet.  De speurhond kwam ter plaatse maar de zoeking in de achtertuinen leverde niets op.  Het labo werd ter plaatse gevraagd voor verder onderzoek.  Er werd slachtofferopvang voor de bewoners voorzien.

Enige tijd later merkte een politieploeg een fietser op rijdende over de Achterbroeksteenweg richting Kalmthout.  Wanneer de politieploeg de persoon wilde controleren gooide de man zijn fiets weg en nam te voet de vlucht.  Hierop werd een nieuwe zoekactie met de speurhond opgezet.  Kort nadien werd de vluchter opgepakt ter hoogte van Kruisbos.  

De 32-jarige verdachte werd gearresteerd en overgedragen aan het parket van Antwerpen voor verder onderzoek.   De buit werd terug bezorgd aan het slachtoffer.