PHISHING: Phishing special op Radio 2!

Print

Van 26 t.e.m. 30 april zendt Radio 2 een grote phishingspecial uit bij 'De Inspecteur', 'De Madammen', 'Spits' en op 'radio2.be'. Phishing is en blijft een groot maatschappelijk probleem. Radio 2 hoopt d.m.v. een experiment iedereen te waarschuwen hoe gemakkelijk je soms in de val van phishing trapt. 

Inspecteur Sven Pichal is met een verborgen camera de straat opgestapt als medewerker van de belastingen. Hij moet weinig moeite doen om mensen te overtuigen hun bankgegevens te overhandigen.  Bij 3 van de 6 pogingen is het hem gelukt een foto te maken van de bankkaart. De inspecteur laat vanaf maandag getuigen aan het woord die véél geld verloren na slechts één foute muisklik. De bedoeling van de campagne van Radio 2 is te onderzoeken waarom we blijven klikken op verdachte links en hoe we onze kinderen kunnen beschermen tegen phishers. 

2 gouden regels

De 2 gouden regels die je steeds moet onthouden om je te wapenen tegen phishing zijn:

  • Klik nooit zomaar op een link in een e-mail;
  • Geef nooit je persoonlijke code door!

Ben jij ook slachtoffer van phishing? Verwittig je bank en doe aangifte bij het lokale politiekantoor van jouw gemeente.
De valse e-mailberichten mag je doorsturen naar verdacht@safeonweb.be zodat zij zo snel als mogelijk de website kunnen blokkeren.