PHISHING: U ontvangt nog vakantiegeld!

Print

We merken al geruime tijd op dat cybercriminelen inspelen op bepaalde periodes van het jaar. Tijdens de kerstperiode moet je nog kosten betalen om een pakketje te ontvangen. Rond de periode van de nieuwe belastingsbrieven staat er nog een klein bedrag achterstallige belastingen open, … Zowel via SMS als via e-mail krijgen we bijna dagelijks berichten waarin staat dat je na herberekening nog vakantiegeld te goed hebt. Gezien we altijd graag geld ontvangen, zeker om op vakantie te gaan, wordt er spijtig genoeg op de link geklikt die in de SMS of e-mail vermeld wordt.

Let op de linken waarop je zou moeten klikken. Komen deze overeen met de gekende internet adressen van de overheids- of bankinstellingen? Van zodra je twijfelt, kan je best een zoekmachine gebruiken zoals Google of Bing om na te kijken wat het correcte internetadres moet zijn.

Frauduleuze berichten die je tijdig opgemerkt hebt, mag je steeds overmaken aan verdacht@safeonweb.be. Hebt u een financieel nadeel door op de link te klikken en gegevens achter te laten? Dien dan klacht in bij uw lokaal politiekantoor.