Politiezone Grens legde dit weekend 2 lockdownfeesten stil

Print

Zaterdagavond rond 22 uur werden onze ploegen opgeroepen voor 2 dronken mannen op de Kalmthoutsesteenweg in Kalmthout.  Bij nazicht op de locatie kon er geen volk op de baan gevonden worden.  Maar de politieploegen hoorden luide muziek en geroep van personen vanuit een woning.  Na contact met het parket werd de woning doorzocht.  De meeste aanwezigen waren naar de zolder gevlucht.  Uiteindelijk konden er 19 twintigers aangetroffen worden.  Een groot deel van hen gedroeg zich verbaal agressief tegenover de agenten.

Dagvaarding

Alle betrapte personen zullen een proces-verbaal krijgen met het oog op een onmiddellijke dagvaarding door het openbaar ministerie, conform de strengere aanpak van lockdownfeestjes die het Antwerpse parket onlangs aankondigde.  Deze strenge maatregelen werden door het parket van Antwerpen genomen omdat dergelijke lockdownfeestjes vermoedelijk een belangrijke bron zijn van bijkomende besmettingen.

Toezichtploegen

De politiezone Grens zet dagelijks ploegen in voor het controleren van de coronamaatregelen.  Deze ploegen worden zowel overdag als 's nachts ingezet. Zo dienden de ploegen vrijdagavond al een samenkomst met 16 personen stil te leggen in Essen.