SPOOFING: Kluisrekeningen!

Print

Een zogenaamde kluisrekening is een rekening die door cybercriminelen wordt gebruikt als middel om geld te bekomen van slachtoffers. Ze bellen mensen op en gebruiken hierbij het telefoonnummer van het bankkantoor. Dit wordt ook wel 'spoofing' genoemd. Het lijkt alsof je met jouw bank belt, maar het zijn echter cybercriminelen die je opbellen met valse informatie. Vaak melden ze dat er verdachte transacties worden uitgevoerd met jouw rekeningnummer en sporen aan om jouw geld veilig te stellen en over te schrijven naar een kluisrekening. 

Laat je aub niet misleiden, dit is een rekeningnummer van cybercriminelen. Bij bevestiging van deze transactie, blijf je achter met een lege rekening. Ook al komt de oproep van je bank met het gekende telefoonnummer, blijf waakzaam en onthoud dat de bank nooit via de telefoon zou vragen om geld over te schrijven. Wanneer je zo'n oproep krijgt, leg dan onmiddellijk in en bel je lokaal bankkantoor om een bevestiging te vragen. 

Heb je toch geld overgeschreven naar het gevraagde rekeningnummer, kan je best onmiddellijk klacht indienen bij de politie. 

Meer hierover (en andere cybercrimes) via onderstaande link.