Wees slimmer dan een phisher en download de Safeonweb-app!

Print

"Wees slimmer dan een phisher" is een sensibiliseringscampagne opgericht door het Centrum voor Cybersecurity België (CCB), Febelfin en de Cyber Security Coalition. Phishing is online oplichting waarbij cybercriminelen je bankgegevens en persoonlijke code proberen te bemachtigen. Ze doen dit d.m.v. valse e-mails, sms'jes of WhatsApp berichten met een link naar een valse website. Als je daar je bankgegevens op invult, hebben oplichters vrije toegang tot je bankrekening. 

Verdachte sms'en of e-mailberichten kunnen we doorsturen naar verdacht@safeonweb.be. Deze informatie gaan ze nu gebruiken om mensen te waarschuwen via de nieuwe Safeonweb-app. Wanneer er veel meldingen binnenkomen van de bevolking, gaan ze binnen de 10 minuten een waarschuwing uitsturen in de app. Ze kunnen ook verwittigen als er een groot datalek is of als er veel paswoorden gelekt zijn. 

Wij raden aan om zeker de Safeonweb-app te installeren. Het is gratis en je kan deze makkelijk terugvinden in de App Store voor iOS en Google Play Store voor Android. 

Blijf zeker aandachtig voor verdachte berichten, klik nooit zomaar op een link of bijlage.