Weesfietsenactie in Essen

Print

Weesfietsen, de stations staan er tegenwoordig vol mee. Een weesfiets is een fiets die in de openbare ruimte staat en lange tijd niet gebruikt is. De eigenaar is meestal onbekend.  Het verwijderen van deze fietsen gebeurt in steeds meer gemeenten en/of steden. De stations ogen mooier en er is meer plaats voor mensen die hun fiets wel correct willen stallen. 

Vandaag is de Politiezone Grens en de gemeente Essen gestart met het hangen van briefjes aan vermoedelijke weesfietsen die aan de fietsenberging van de stations Essen centrum en Essen Wildert staan. Vind je zo’n briefje op je fiets? Dan haal je het best weg. De fietsen waar na twee weken nog een briefje aanhangt, worden door gemeente Essen verwijderd. De politie voert een beschrijving van die fietsen in op www.gevondenfietsen.be . De verwijderde fietsen worden door de gemeente opgeslagen. Na drie maanden worden ze eigendom van de gemeente en worden dan openbaar verkocht. 

Is jouw fiets weggehaald en dus geen 'weesfiets', meld je dan zeker aan bij het politiekantoor in Essen. Zij vragen naar een perfecte beschrijving van je fiets en informeren je over het verdere verloop.