2 inbrekers gepakt na grote zoektocht met belgische en nederlandse politie

Print

Gisterenavond omstreeks 19.00 u. werden 2 inbrekers opgemerkt bij een inbraak in een woning op Heuvel te Kalmthout.  De 2 mannen namen de vlucht richting centrum.  Juist op dat moment was er grote controle-actie bezig aan de grensovergang tussen Essen en Nispen.  De aanwezige ploegen van Politiezone Grens, Team Roosendaal (Nl) en Team Weerijs (Nl) startten een grote zoeking in Kalmthout.  Enkele buurtinformatienetwerken werden opgestart om de buurtbewoners te verwittigen.  Een speurhond van de Federale politie werd ingezet.   Omstreeks 20.15 u. kon de eerste verdachte opgepakt worden in de velden achter de Zoete Dreef in Kalmthout onder een mesthoop. 

De 2de verdachte kon toen nog onder de radar blijven, zelfs voor de politiehelikopter die is komen assisteren.  De zoektocht werd gestopt maar enkele ploegen bleven discreet in de omgeving.  Zij kon rond 23.00 u. de 2de verdachte opnieuw aangetroffen worden aan het station van Kijkuit waar hij opnieuw de vlucht nam.  Na een korte achtervolging kon hij gearresteerd worden.

De 2 verdachten van Chileense afkomst worden vandaag overgedragen aan het parket van Antwerpen voor verder onderzoek.

Op dit moment zijn de donkere dagen bezig en gaat er vanuit de politie veel aandacht naar woninginbraken en toezicht bij de handelaars.  Maar het is van groot belang dat elke burger ook de nodige veiligheidsmaatregelen neemt.  Kijk daarom zeker naar ons preventiepagina en vraag bv. diefstalpreventief advies aan.