UPDATE: Bijkomende politieverordening in Kalmthout inzake fitnesscentra

Print

De burgemeester van Kalmthout heeft het besluit genomen om de toegang tot de fitnesscentra op het grondgebied van Kalmthout te weigeren aan de inwoners van de ‘meest besmette gemeenten” uit het besluit van de gouverneur van Antwerpen: “ Aartselaar, Antwerpen, Boechout, Boom, Borsbeek, Brasschaat, Edegem, Hemiksem, Hove, Kapellen, Kontich, Lint, Mortsel, Niel, Ranst, Rumst, Schelle, Schoten, Stabroek, Wijnegem, Wommelgem en Zwijndrecht”.

Door de drukte daar werden de essentiële corona-maatregelen te weinig nageleefd en daarmee kan de veiligheid voor ieders gezondheid niet worden gegarandeerd. 
Na klachten van bezoekers en personeel werd deze beslissing genomen en door de politie ter kennis gebracht van de fitnesscentra in Kalmthout.

UPDATE 5 augustus 2020: door een nieuw politiereglement van gouverneur Cathy Bercx mogen de fitnesscentra in de provincie Antwerpen terug op (onder strenge voorwaarden).  Hierdoor is het politiereglement van Kalmthout overbodig geworden en werd door de burgemeester terug ingetrokken.