Verkeerseducatief project Flits!

Print

De zone grens organiseert ook dit jaar opnieuw het project 'Flits'.  Dit project begon vlak na de paasvakantie en loopt vandaag af.

Alle middelbare scholen van Essen, Kalmthout en Wuustwezel nemen hieraan deel.  Het project Flits richt zich op de derde graad van het middelbaar onderwijs.  Het legt de focus op de belangrijkste oorzaken van weekendongevallen (alcohol en druggebruik, onaangepaste snelheid, gordeldracht, groepsdruk, ...).

In eerste instantie zal er een korte film worden getoond.  Vervolgens wordt een  groepsgesprek/discussie gevoerd.  In enkele workshops laten wij hen proefondervindelijk ervaren wat de gevolgen zijn van hun gedrag (tuimelwagen,alcohol/drugtest en een reactietest).

Fractie van een seconde

Als apotheose gaan alle leerlingen naar het toneelstuk 'Fractie van een seconde' .  Want in een fractie van een seconde kan je leven omslaan.

Rudy Claeys raakte in 2003 zwaargewond in een auto-ongeval.  Sindsdien is hij verlamd en beweegt hij zich voort in een rolstoel. Hij is één van de acteurs en wil de jongeren sensibiliseren omtrent de valkuilen in het verkeer.

Zijn mede- en tegenspeler is Stef Vanlee, die met ruim 18 jaar ervaring op de spoeddienst en MUG het thema langs de andere kant kent.  Hij vertelt van zijn interventies als verplegen bij de MUG, soms spectalculair, maar ook aangrijpend.